"Ze zeggen altijd dat de tijd dingen verandert, maar de waarheid is dat je het zelf moet doen."

Andy Warhol

EFT

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is een uit Amerika overgewaaide therapievorm. In het Nederlands noemt men het ook wel EVT, Emotionele Vrijheid Technieken. Het is ontwikkeld door Gary Craig en combineert principes uit de cognitieve therapie (invloed denken), mindfulness (ervaren zonder oordeel), NLP en acupunctuur.

EFT is een zeer effectieve en krachtige methode om beperkende emoties te neutraliseren en mensen te verlossen van hun pijnlijke emoties.
EFT gaat er vanuit dat negatieve emoties en ervaringen een verstoring veroorzaken in het energiesysteem van het lichaam. De werkwijze is gebaseerd op het wegnemen van deze verstoringen en ontregelingen in het energiesysteem van het lichaam. Dit wordt gedaan door op bepaalde plekken (meridianen) op het lichaam te kloppen.

EFT is een vorm van accupunctuur zonder naalden, waarbij je je bewust op een emotie richt, terwijl je tegelijkertijd met je vingertoppen op de acupressuurpunten van de lichaamsmeridianen klopt en ondertussen zinnetjes die betrekking hebben op het probleem herhaalt. Op die manier verdwijnt de negatieve lading. De negatieve emotie ontspant als het ware.

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. Het neutraliseert.

EFT is een eenvoudige, veilige en krachtige methode om je te bevrijden van negatieve emoties, remmingen en angsten. Ook als zelfhulpmethode is EFT zeer geschikt.

Wanneer je bevestigt wat er is, maak je ruimte voor wat komt.
Carl Jung